Ostatnio w moim domu co raz częściej na talerzach goszczą grillowane pyszności. Tym razem jest to grillowana pierś z kurczaka z warzywami i kaszą jaglaną.
Składniki:
1 torebka kaszy jaglanej
puszka fasoli czerwonej
1 awokado
koperek suszony
pierś z kurczaka
1 papryka czerwona
1 bakłażan
1 cebula mała
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
pieprz
papryka słodka
czosnek granulowany
warzywko
sos sojowy
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój jak na kotlety. Przypraw solą, pieprzem, papryką ostrą, warzywkiem, czosnkiem granulowanym oraz sosem sojowym. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw.
2. Ugotuj kaszę jaglaną. Do ugotowanej kaszy dodaj czerwoną fasolę oraz drobno posiekane awokado. Wymieszaj i podgotuj chwilę na małym ogniu.
3. Pokrój warzywa. Ważne aby bakłażan był pokrojony grubo jak również cebulka.
4. Masło wymieszaj z czosnkiem oraz warzywkiem. Posmaruj bakłażana z każdej strony.
5. Patelnie grillową rozgrzej, wrzuć warzywa (bakłażana, paprykę oraz cebulkę)
6. Pierś z kurczaka również wrzuć na patelnię grillową, podsmaż.
7. Pierś podawaj z warzywami oraz przygotowaną kaszą.
SMACZNEGO!
Składniki:
1 torebka kaszy jaglanej
puszka fasoli czerwonej
1 awokado
koperek suszony
pierś z kurczaka
1 papryka czerwona
1 bakłażan
1 cebula mała
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
pieprz
papryka słodka
czosnek granulowany
warzywko
sos sojowy
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój jak na kotlety. Przypraw solą, pieprzem, papryką ostrą, warzywkiem, czosnkiem granulowanym oraz sosem sojowym. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw.
2. Ugotuj kaszę jaglaną. Do ugotowanej kaszy dodaj czerwoną fasolę oraz drobno posiekane awokado. Wymieszaj i podgotuj chwilę na małym ogniu.
3. Pokrój warzywa. Ważne aby bakłażan był pokrojony grubo jak również cebulka.
4. Masło wymieszaj z czosnkiem oraz warzywkiem. Posmaruj bakłażana z każdej strony.
5. Patelnie grillową rozgrzej, wrzuć warzywa (bakłażana, paprykę oraz cebulkę)
6. Pierś z kurczaka również wrzuć na patelnię grillową, podsmaż.
7. Pierś podawaj z warzywami oraz przygotowaną kaszą.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz