Ryba jest bardzo ważnym elementem każdej diety, dlatego warto o niej pamiętać przynajmniej raz w tygodniu. W tym wydaniu smakuje wyśmienicie.
:)
Produkty:
Makaron pełnoziarnisty
szpinak mrożony rozdrobniony
śmietana 18% ( ok. 2 łyżki )
Filet z ulubionej rybki ( u mnie na talerzu gości dorsz)
ser mozzarella
sól ziołowa
pieprz
cytryna
papryka chili pieprz cayenne
czosnek ( 3 ząbki)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
2. Na patelni rozpuść masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wrzuć szpinak. Przypraw całość solą (jeśli lubisz możesz dodać warzywko, doda fajny smak). Pod koniec dodaj 2 łyżki śmietany, całość wymieszaj. Dodaj makaron, dokładnie połącz składniki.
3. Przygotowane filety dopraw solą, pieprzem, papryką i spryskaj cytryną. Włóż do żaroodpornego naczynia, włóż do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika. Wart dodać odrobinę masła. Pod koniec pieczenia posyp rybę mozzarellą.
Podawaj z plastrami cytrynki :)
SMACZNEGO !
:)
Produkty:
Makaron pełnoziarnisty
szpinak mrożony rozdrobniony
śmietana 18% ( ok. 2 łyżki )
Filet z ulubionej rybki ( u mnie na talerzu gości dorsz)
ser mozzarella
sól ziołowa
pieprz
cytryna
papryka chili pieprz cayenne
czosnek ( 3 ząbki)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
2. Na patelni rozpuść masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wrzuć szpinak. Przypraw całość solą (jeśli lubisz możesz dodać warzywko, doda fajny smak). Pod koniec dodaj 2 łyżki śmietany, całość wymieszaj. Dodaj makaron, dokładnie połącz składniki.
3. Przygotowane filety dopraw solą, pieprzem, papryką i spryskaj cytryną. Włóż do żaroodpornego naczynia, włóż do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika. Wart dodać odrobinę masła. Pod koniec pieczenia posyp rybę mozzarellą.
Podawaj z plastrami cytrynki :)
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz