Coś rozgrzewającego w jesienny czas? Zupa z kurczakiem a'la mexicana !
Składniki:
3 duże ziemniaki
2 papryki czerwone
1 papryka żółta
1 cebula czerwona
1 pierś z kurczaka
passata pomidorowa
1 seler
1 pietruszka korzeń
3 marchewki
sól
pieprz
kucharek
pietruszka
kurkuma
papryka słodka i ostra
oliwa z oliwy
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka umyj i przypraw solą, pieprzem, kurkumą, kucharkiem oraz papryką słodką i ostrą.
2. Cebulkę pokój w drobną kosteczkę. Do garnka wlej oliwę z oliwek, wsyp cebulkę, podsmaż. Dodaj do cebulki, kurczaka i smaż przez kilka minut.
3. Pokrój w kosteczkę paprykę, ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę korzeń. Dodaj do kurczaka, podduś kilka minut pod przykrywką. Dodaj passatę pomidorową. Gotuj do momentu aż warzywa będą miękkie. Jeśli będzie potrzeba dopraw solą i pieprzem, można również opcjonalnie dodać odrobinę maggi. Na koniec gotowania dodaj posiekaną pietruszkę.
SMACZNEGO !!!!
Składniki:
3 duże ziemniaki
2 papryki czerwone
1 papryka żółta
1 cebula czerwona
1 pierś z kurczaka
passata pomidorowa
1 seler
1 pietruszka korzeń
3 marchewki
sól
pieprz
kucharek
pietruszka
kurkuma
papryka słodka i ostra
oliwa z oliwy
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka umyj i przypraw solą, pieprzem, kurkumą, kucharkiem oraz papryką słodką i ostrą.
2. Cebulkę pokój w drobną kosteczkę. Do garnka wlej oliwę z oliwek, wsyp cebulkę, podsmaż. Dodaj do cebulki, kurczaka i smaż przez kilka minut.
3. Pokrój w kosteczkę paprykę, ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę korzeń. Dodaj do kurczaka, podduś kilka minut pod przykrywką. Dodaj passatę pomidorową. Gotuj do momentu aż warzywa będą miękkie. Jeśli będzie potrzeba dopraw solą i pieprzem, można również opcjonalnie dodać odrobinę maggi. Na koniec gotowania dodaj posiekaną pietruszkę.
SMACZNEGO !!!!
Komentarze
Prześlij komentarz