Składniki:
ok.400 g schabu bez kości
kilka plasterków szynki
kilka plasterków sera
300 g pieczarek
1 cebula
1 papryka zielona
1 papryka żółta
jogurt typu greckiego
koperek
bułka tarta
sezam
2 jajka
przyprawa staropolska do mięs
sól
pieprz
kostka rosołowa
mleko ( 3 łyżki )
Sposób przygotowania:
1. Mięso rozbić , przyprawić solą i pieprzem z każdej strony.
2. Bułkę tartą wymieszać z sezamem, przyprawą staropolską do mięs.
3. Jajka rozbić w naczyniu , dodać mleko.
4. Rozbity Schab moczyć kolejno w bułce tartej - jajkach - bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
5. Pieczarki, cebulę oraz papryki dokładnie umyć , pokroić.
6. Wrzucić wszystkie warzywa na patelnię , doprawić solą, pieprzem oraz kostką rosołową podsmażyć. Gdy warzywa będą miękkie dodać ok. łyżkę jogurtu typu greckiego, wszystko wymieszać.
7. Na usmażony schab położyć plaster szynki i sera, zapiec w piekarniku.
8. Schab podawać w towarzystwie warzyw, posypując całość posiekanym koperkiem.
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz