Każdy z nas zna złociste smakołyki z piersi kurczaka. Są niezwykle proste do przygotowania i zabierają minimum czasu. Świetnie komponują się z warzywami , frytkami czy zwykłymi ziemniakami.
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
bułka tarta
3 jajka
papryka ostra
papryka słodka
chilli z pieprzem cayenne
przyprawa do kurczaka
odrobina curry
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
2. W misce rozbełtaj jajka, do drugiej wsyp bułkę tartą ze wszystkimi przyprawami.
3. Wydzielone kawałki z piersi dopraw solą i pieprzem, następnie obtocz dokładnie w jajku i bułce.
4. Obtoczone piersi piecz w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza przez około 20 minut.
UWAGA ! Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia , delikatnie polej olejem ( minimalnie ), wykładaj kawałki piersi.
Mięso można podawać z różnymi sosami np. czosnkowym.
SMACZNEGO !
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
bułka tarta
3 jajka
papryka ostra
papryka słodka
chilli z pieprzem cayenne
przyprawa do kurczaka
odrobina curry
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
2. W misce rozbełtaj jajka, do drugiej wsyp bułkę tartą ze wszystkimi przyprawami.
3. Wydzielone kawałki z piersi dopraw solą i pieprzem, następnie obtocz dokładnie w jajku i bułce.
4. Obtoczone piersi piecz w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza przez około 20 minut.
UWAGA ! Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia , delikatnie polej olejem ( minimalnie ), wykładaj kawałki piersi.
Mięso można podawać z różnymi sosami np. czosnkowym.
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz