Czy jest możliwość przygotowania pysznego ryżu wkładając minimalne zaangażowanie w posiłek, oczywiście , że tak. Poniżej przedstawiam pomysł na szybki i smaczny ryż. Dodatki można oczywiście dopierać wedle gustu.
Składniki:
2 torebki ryżu jaśminowego
fasolka zielona ( może być mrożona )
2 kostki rosołowe
3 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Ryż wsyp do naczynia żaroodpornego, dodaj fasolkę , wymieszaj. Wyrównaj.
2. W miseczce rozpuść kostkę rosołową - można dodać odrobinę masła ok. 1 - 2 łyżki.
3. Zalej bulionem ryż z fasolą , włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza, pozostaw około 30 minut - co jakiś czas sprawdzając miękkość ryżu oraz konieczność podlania ryżu.
Ryż świetnie sprawdza się ze skrzydełkami - możemy zaoszczędzić wówczas mnóstwo czasu pozostawiając całą robotę piekarnikowi ! :)
SMACZNEGO!
Składniki:
2 torebki ryżu jaśminowego
fasolka zielona ( może być mrożona )
2 kostki rosołowe
3 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Ryż wsyp do naczynia żaroodpornego, dodaj fasolkę , wymieszaj. Wyrównaj.
2. W miseczce rozpuść kostkę rosołową - można dodać odrobinę masła ok. 1 - 2 łyżki.
3. Zalej bulionem ryż z fasolą , włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza, pozostaw około 30 minut - co jakiś czas sprawdzając miękkość ryżu oraz konieczność podlania ryżu.
Ryż świetnie sprawdza się ze skrzydełkami - możemy zaoszczędzić wówczas mnóstwo czasu pozostawiając całą robotę piekarnikowi ! :)
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz