Szybkie i smaczne danie , które smakuje idealnie zarówno na zimno jak i na ciepło.
Składniki:
pierś z kurczaka
pieczarki 500 g
ryż jaśminowy ( dwie torebki )
zioła prowansalskie
sól
pieprz
kostka rosołowa
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka umyj pokrój na kawałeczki. Przypraw solą, pieprzem, kostką rosołową - wetrzyj przyprawy dokładnie w mięso , szczególnie zwróć uwagę na kostkę.
2. Na patelni rozgrzej około łyżkę oleju, wrzuć kurczaka , podsmaż.
3. Pieczarki obierz , wrzuć do garnka , dodaj zioła , sól , pieprz. Podgotuj.
4. Ugotuj ryż ( do garnka wsyp około łyżeczkę soli , zagotuj wodę , wrzuć torebki z ryżem , gotuj około 10 minut , aż ryż będzie miękki ).
5. Wszystkie składniki wrzuć do miski , wymieszaj.
SMACZNEGO !
Składniki:
pierś z kurczaka
pieczarki 500 g
ryż jaśminowy ( dwie torebki )
zioła prowansalskie
sól
pieprz
kostka rosołowa
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka umyj pokrój na kawałeczki. Przypraw solą, pieprzem, kostką rosołową - wetrzyj przyprawy dokładnie w mięso , szczególnie zwróć uwagę na kostkę.
2. Na patelni rozgrzej około łyżkę oleju, wrzuć kurczaka , podsmaż.
3. Pieczarki obierz , wrzuć do garnka , dodaj zioła , sól , pieprz. Podgotuj.
4. Ugotuj ryż ( do garnka wsyp około łyżeczkę soli , zagotuj wodę , wrzuć torebki z ryżem , gotuj około 10 minut , aż ryż będzie miękki ).
5. Wszystkie składniki wrzuć do miski , wymieszaj.
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz