Dla osób, które lubią odrobinę wrażeń polecam pikantne skrzydełka. Wkład w przygotowanie jest naprawdę minimalny, warto jednak dać czas mięsu aby przeszło przyprawami - przynajmniej jeśli chcemy osiągnąć efekt pikantnych skrzydełek.
Składniki:
6 skrzydełek
1 łyżka papryki ostrej
3/4 łyżki papryki chilli
sól
pieprz
1/2 łyżka papryki słodkiej
3/4 łyżki przyprawy do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Skrzydełka dokładnie wyczyść. Włóż do rękawa do pieczenia. Przyprawy wymieszaj w miseczce, wsyp do kurczaka. Rękaw zawiń i potrząsaj do momentu, aż wszystkie przyprawy dokładnie pokryją kurczaka.
2. Pozostaw skrzydełka w lodówce najlepiej na całą noc, jednak jeśli nie mamy takiej możliwości dobrze aby włożyć je do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
3. Przygotowane skrzydełka piecz w piekarniku w 220 stopniach Celsjusza przez 60 minut. Jeśli chcesz aby skórka była chrupiąca , 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw. UWAGA ! Do mięsa nie dodawaj oleju !
SMACZNEGO !
Składniki:
6 skrzydełek
1 łyżka papryki ostrej
3/4 łyżki papryki chilli
sól
pieprz
1/2 łyżka papryki słodkiej
3/4 łyżki przyprawy do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Skrzydełka dokładnie wyczyść. Włóż do rękawa do pieczenia. Przyprawy wymieszaj w miseczce, wsyp do kurczaka. Rękaw zawiń i potrząsaj do momentu, aż wszystkie przyprawy dokładnie pokryją kurczaka.
2. Pozostaw skrzydełka w lodówce najlepiej na całą noc, jednak jeśli nie mamy takiej możliwości dobrze aby włożyć je do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
3. Przygotowane skrzydełka piecz w piekarniku w 220 stopniach Celsjusza przez 60 minut. Jeśli chcesz aby skórka była chrupiąca , 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw. UWAGA ! Do mięsa nie dodawaj oleju !
SMACZNEGO !
Pikantne ;) To coś dla mnie :) Wyglądają przepysznie.
OdpowiedzUsuń