Kolejna odsłona piersi z kurczaka. Tym razem idealnie komponuje się z warzywami i makaronami. Pomysł na szybki i smaczny obiad, który z pewnością zadowoli każdego domownika.
Składniki :
pierś z kurczaka
4 ząbki czosnku
4 marchewki
3 cebule
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
grzyby mun
pędy bambusa
makaron typu spaghetti
1 zupka chińska
2 jajka
sól
pieprz
papryka słodka i ostra
curry
kostka rosołowa
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
Wszystkie warzywa można zastąpić mieszanką warzyw na patelnię do potraw chińskich.
Sposób przygotowania:
1. Grzyby Mun zamoczyć w gorącej wodzie na ok. 20 minut.
2. Marchewkę oraz papryki pokroić w słupki.
3. Cebulę obrać pokroić w piórka.
4. Czosnek obrać , posiekać.
5. Odcedzić pędy bambusa.
7. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić curry, papryką ostrą, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Wrzucić go garnka z rozgrzanym olejem. Podsmażyć przez ok. 4 minuty. Dodać posiekany czosnek. Podsmażyć.
8. Do piersi z kurczaka dolać odrobinę wody. Wrzucić wszystkie warzywa do garnka , podsmażyć.
9. Zagotować wodę , posolić, wrzucić makaron typu spaghetti. Gotować przez 4 minuty. Odstawić z ognia , dodać makaron z zupki chińskiej , przykryć pokrywką. Pozostawić tak na ok 4-5 minut.
10. Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie , dodać curry , czosnek granulowany, zioła oraz pieprz. Wymieszać. Dodać do kurczaka z warzywami , poddusić. Przygotowany makaron wrzucić go garnka , wymieszać. Wbić jajko, dokładnie wymieszać. Następnie zrobić dokładnie to samo z drugim jajkiem : wbić , wymieszać. Całość powinna się jeszcze przez chwilę podsmażyć, aż zauważymy , że przyprawy przywierają do makaronu i warzyw.
SMACZNEGO !
Składniki :
pierś z kurczaka
4 ząbki czosnku
4 marchewki
3 cebule
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
grzyby mun
pędy bambusa
makaron typu spaghetti
1 zupka chińska
2 jajka
sól
pieprz
papryka słodka i ostra
curry
kostka rosołowa
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
Wszystkie warzywa można zastąpić mieszanką warzyw na patelnię do potraw chińskich.
Sposób przygotowania:
1. Grzyby Mun zamoczyć w gorącej wodzie na ok. 20 minut.
2. Marchewkę oraz papryki pokroić w słupki.
3. Cebulę obrać pokroić w piórka.
4. Czosnek obrać , posiekać.
5. Odcedzić pędy bambusa.
7. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić curry, papryką ostrą, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Wrzucić go garnka z rozgrzanym olejem. Podsmażyć przez ok. 4 minuty. Dodać posiekany czosnek. Podsmażyć.
8. Do piersi z kurczaka dolać odrobinę wody. Wrzucić wszystkie warzywa do garnka , podsmażyć.
9. Zagotować wodę , posolić, wrzucić makaron typu spaghetti. Gotować przez 4 minuty. Odstawić z ognia , dodać makaron z zupki chińskiej , przykryć pokrywką. Pozostawić tak na ok 4-5 minut.
10. Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie , dodać curry , czosnek granulowany, zioła oraz pieprz. Wymieszać. Dodać do kurczaka z warzywami , poddusić. Przygotowany makaron wrzucić go garnka , wymieszać. Wbić jajko, dokładnie wymieszać. Następnie zrobić dokładnie to samo z drugim jajkiem : wbić , wymieszać. Całość powinna się jeszcze przez chwilę podsmażyć, aż zauważymy , że przyprawy przywierają do makaronu i warzyw.
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz