Szybki pomysł na pyszną przekąskę.
Składniki:
ciasto francuskie
parówki
jajko
oczywiście wedle gustu można dodać jeszcze ser lub warzywa. Ciasto francuskie daje duże możliwości i można je komponować zarówno z owocami jak i wszelakimi mięsami.
Sposób przygotowania:
1. Ciasto pokrój w kwadraciki
2. Parówki pokrój na mniejsze części lub kup w sklepie już gotowe małe paróweczki
3. Parówki zawijaj w ciasto , wierzch posmaruj rozbełtanym jajkiem.
4. Włóż do rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza piekarnika piecz ok 5-10 minut do zarumienienia ciasta.
Parówki w cieście podawaj z sosem czosnkowym.
SMACZNEGO !
Składniki:
ciasto francuskie
parówki
jajko
oczywiście wedle gustu można dodać jeszcze ser lub warzywa. Ciasto francuskie daje duże możliwości i można je komponować zarówno z owocami jak i wszelakimi mięsami.
Sposób przygotowania:
1. Ciasto pokrój w kwadraciki
2. Parówki pokrój na mniejsze części lub kup w sklepie już gotowe małe paróweczki
3. Parówki zawijaj w ciasto , wierzch posmaruj rozbełtanym jajkiem.
4. Włóż do rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza piekarnika piecz ok 5-10 minut do zarumienienia ciasta.
Parówki w cieście podawaj z sosem czosnkowym.
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz